Acte necesare pentru a se putea calatori cu un minor.

Acte necesare pentru a se putea calatori cu un minor.

Politistii de frontiera permit iesirea din tara a cetatenilor romani minori numai daca sunt insotiti de o persoana fizica majora, in urmatoarele cazuri:

a) minorului care este inscris in documentele de calatorie ale ambilor parinti si calatoreste in strainatate insotit de acestia;

b) minorului care este inscris in pasaportul unuia dintre parinti si calatoreste în strainatate impreuna cu acesta daca parintele insotitor prezinta o declaratie notariala a celuilalt parinte, din care să rezulte acordul acestuia cu privire la efectuarea calatoriei respective în statul sau in statele de destinatie, precum si cu privire la perioada acesteia.

Declaraţia celuilalt parinte nu este necesara daca parintele insotitor face dovada ca minorul i-a fost incredintat prin hotarare judecatoreasca ramasa definitiva si irevocabila sau ca celalalt parinte a decedat.

Nu este necesara declaratia parintelui decazut din drepturile parintesti sau declarat disparut, daca insotitorul face dovada in acest sens.

Pentru alte situatii, care nu au fost cuprinse aici, consultati site-ul Inspectoratului General al Poliţiei de Frontiera, www.politiadefrontiera.ro

Contact:
Sediu Romania:
Adresa:
Str. Pacurari, Nr 57, IASI - Romania
Telefon:
+40 744 239 821, +40 744 249 086
 
Sediu Italia:
Adresa:
Cso Sebastopoli, Nr. 199, TORINO - Italia
Telefon:
+39/ 338 502 7473 wind, 3407249745
 
Web:
www.theotrans.ro
Email:
office@theotrans.ro